vineri, 12 iulie 2013

Colibaciloza la iepuri tratament

Pret Enrofloxacina 23 Ron 

Mod de folosire

Enrofloxacina se administreaza injectabil;  0,1 ml la 1kg  o data pe zi timp de 5 zile, subcutanat (sub piele).

Colibaciloza este o infectie a cailor urinare provocata de colibacil. Acest germen este un microb care se gaseste in mod obisnuit in intestin, fara a tulbura cu nimic functionarea organismului, in anumite conditii insa, el poate capata o virulenta (capacitate de imbolnavire) foarte mare si provoca diferite boli: diaree, colibaciloza.
Printre multiplele cauze care pot provoca sau inlesni transformarea colibacilului in microb patogen (provocator de boala) notam: constipatia cronica, pietrele la rinichi, stricturile uretrale, prostata marita, leziunile anusului sau rectului, congestia bazinului in afectiunile ginecologice, hiperfoliculinemia.
In aceste conditii, favorizante pentru el, colibacilul se inmulteste si trece din intestin in sange, care il poarta la vezicula biliara.les la nivelul aparatului urinar, unde da nastere unei serii de manifestari: cistita si uretrita colibacilara, pielita, pielo-nefrita.
Semnul principal in colibaciloza acuta este febra insotita de frison: temperatura creste repede la 40-41° si frisonul se poate prelungi zile in sir. Alteori, febra este mai mica, 37-38°, dureaza saptamani, ducand la o stare de epuizare fizica.
Local, nevoia de a urina des, de usturimi la urinat si uneori de mictiuni cu sange (hematurie). Colibaciloza provoaca si tulburari digestive, mai ales cand microbul se cantoneaza in basica fierii sau caile biliare:greata, varsaturi, dureri sub streasina costala dreapta, constipatie alternand cu diaree, manifestari de colita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu